Friday, November 19, 2010

masih di sini


blog sudah dikemas kini..
tapi masih tidak berpuas ati la..
ape la yg kurenk..
atoyai..
xpe lah..asalkan korunk2 leh bace luahan hati gua sudah la ye..

layan kan ajew..
ape pun belom terlambat tuk gua wish sume


Happy Eid Mubarak

Walaupun hati gua masih tidak percaya
eid mubarak kali ini beraya di perantauan..
salam perantauan untuk semua
bile dh beraya jauh ni
rindu sume masakan
mmg sadis gua xdpt makan

Ketupat .. rendang (bukan suka sgt pun kn) .. kuah kacang .. kuah lodeh ..

mmg mencabar keimanan.

bile lagi la boleh makan sume ni..


lagi 1 akan dirindui jumpe kawan2

*gambar ihsan atok google*

*ihsan nenek google*

jumpe cousin2 dan sedara2 sume..


di pagi raya gua xde wat papepun..

layan kan ajew Muka Buku

tgk kwn2 ade yg blk kampung

jumpe family

*ade yg dpt duet raya??

*wah heaven tue.. :)

sume2 lah..best nye!

inilah pengalaman kali pertama dan adakah yg terakhir

beraya di perantauan

hanya telefon menjadi santapan mendengar

suara mummy dan daddy!


Salam Sayang dari Izwan Khan

Tervaek Dari Ladang





Sunday, November 14, 2010

Ben Williams pasti akan di ingati



Anda kenal siapa Ben Williams..

Ben Williams pasti akan diingati oleh semua penyokong fanatik bola sepak negara
bagi siapa yg xkenal dengan Ben Williams ..
Mari saya uar2kan serba sedikit pasal Ben Williams

kalau mahu tahu lebih banyak..sila cari di Wikipidea


Ben Williams adalah pengadil yang mengadili perlawanan Sukan Asia 2010 di Guangzhou.
Mengadili perlawanan antara tuan rumah China menentang pasukan
negara semalam
Hanya dengan mutu pengadilan yg sgt lemah dan tidak berfikir yakni bodoh la senang cite
telah menidakkan mutu pengadilan di peringkat antarabangsa

aku sebagai peminat fanatik bola sepak Chelsea dan Malaysia sudah pasti sgt sakit ati
tgk match smlm ni weh..
1st min dh kena yellow card..ptt bg warning dl match br start..
then bila Mahali(1st card of the match) sepak bola keluar ptt nye Msia nye throw in..
kena lg 1 yellow card-RED CARD..

lepas tuh kapten Msia Safiq hanya bertanya kenapa die diberikan kad kuning dan Mahali kena kan kuning..


trusan sajerk Ben Williams ni beri RED CARD kepada Safiq..
RED CARD seterusnya kepada S.Kunalan yg tdk ptt diberikan kad..
tp Ben Williams yg bodoh lg bahalul tuh bg jugak..

Dimanakah mutu pengadilan sebenarnya di Sukan Asia ni..
Seluruh rakyat Malaysia memaki hamun kaw di laman Fb for sure..
kalo korg rasekan dia ptt di FIRED jd reff join grup ni di FB




match semalam yg berkesudahan china 3-malaysia 0..
3 gol 3 red card 3 mata malaysia..

ternyata no 3 mnjadi nombor azimat malaysia lepas ni..

ape2 pun syabas jugak for malaysian football team sebab semangat masih ada
untuk teruskan perjuangan hingga abes match..
lepas lawan Iran dengan byk players yg injured+gantung..
siapakah dan bagaimana rajagopal membuat taktikal..
sama2 kite tunggu match VS IRAN esk..

MALAYSIA BOLEH!!




Wednesday, November 03, 2010

Bikin Panas sajerk!

apa khabar semua...
hrp2 baek2 la hencek mak hencek mak hayam bpk hayam sume ye..

waktu2 tgh hari kalo dpt mkn cendol..
xpn ABC letak chocolate..
pehhh mmg sodap lah kan...

ekceli xde bnde sgt nk cite lah
bnde2 normal idop manusia.
kalo beruk ke monyet ke ak xtaw la plak kann..

harini aku berangkat ke KL..
lepak rumah org yg ak xkenal..
tp membe kwn ayah ak kate nye..

aku ni kalo nk citelah..
susah ckit nk tdo2 umah org neh..
melainkan dh kenal ok la kan..
nk kate frenly boleh la..
xfrenly tuh xde la sgt

so hrp ak dpt adapt kt umah tuh..
alah smpi esk je kann..
haha..
jap tuh bg ak lame..
ak tgh pk smpi2 nnti ape ak nk buat..
kena plan ni..
argh tidak..
dh la dgn xkenal org2 kt c2..
gi mana ni..
adus..

xpe la Doakan ak yg terbaik ok kalian semua..

ak p KL ni bkn sj2 nk p clubbing kt Jln P ramlee tuh..opsss...
ahahaha...
de intebiu kje kt KL tue..
hrp dpt wat yg tervaek lah kan..
last week kt Shah Alam..
siap tye soklan math , gnral knwldge , IQ bagai..
cm nk masuk SBP or MRSM la plak kn..
tp ok je la..
1st xprnce kut..
not so bad.

till then chow..
esk ak blk umah blk ye.
takut2 rindu kt aku ke kan..
heeee...

selamat ya semua..
wish me luck!
hv a nice day u olss..

p/s : perasaan cuak nk naek bas ekspress....grrrrrrr....gementar lbih dr intebiu!

Tuesday, November 02, 2010

yeay aku berjaya ingat email dan password aku..


setelah berkurun lama nya
aku xtulis blog
ttber aku sudah mendapat ilham da
n semangat nk tulis blk
al maklumlah kerja sebagai engineer ni xtentu
kdg2 busy sampai nk mandi makan pn xsempat (sigh..BETOL ke terjadi?? haha)
sejak akhir2 ni aku dalam keadaan senonoh la
xde a keje banyak sangat

intern aku ni pun lagi 24days nak abes
pasti aku akan merindui company aku sekarang ni
kalo dpt serap keje bagus lah jugak
tapi yang buat xbest sebab ade makhluk2 "berhantu" yang ganas kt cmpany ni..hahaha

byk sgt bnde happen kt aku selama hampir 5bulan ak dh jalani intern ni
mule2 nk start LI pn ade masalah tempat..sekarang meng"refresh" hotak kamu2 yg dh lupe!
then ak syukur sgt2 aku dpt tukat tempat LI aku..

mari main minyak yang best itew

lepas tuh 1 1 nasib malang aku bertalu2 dtg...
mule2 dgn laptop buat hal..
aku tanpa laptop aku hampir sebulan..
nasib baik lah cmpany intern ni ade laptop lebih..
leh jugak d jadikan barang aku sndri
kalo x mmg menggelupur cm ayam nk mati kena sembelih..
ye la nite life aku tanpa laptop..BOLEHKAH?? hahaha...sambil kluar tanduk lembu..bukan setan!

lpas doctor SONY bgtaw sakit ape laptop aku ni..
trus ak KATAKAN TIDAK..
mahal la mankuk..byk duet plak kan nk repair.
laptop aku masih jugak sakit..

tp ak still guna jugak.lantak lah..
then aku dpt bercuti selama beberapa hari..
selamatkan laptop aku..
ak makin runsing gile.
aku syg kt lappy aku ni.
xnk tukaw pong..rugii jek..

last2 my dad suh anto pi kedai kwn my dad..
and taaarrraaaa...YEAY..dh elok dh...shuke gile.
menipu tol la SONY tuh..nk cekik leher tol..
nasib baik la ak xterus bulat caya...

kalo xmelayang duet aku beriban tuh..
sampai sekarang lappy aku guna ok sajok..
xde la wat hal sgt..
selain plug fiusnye asyik la terbakar kan..
choi sgt..

seb bek lah nk tukar fius tuh murah..
smpi skrg dh 3 kali kut tukaw..
adus..
lebihan punca letrik tol la...

aku sgt excited sebab dh boleh tulis blog balik..
harap2 korunk2 akan kembali menghantui blog simple aku ni..
perjalanan hidupku masih panjang.
banyak lagi perlu di lalui..
sama2 kita maju kehadapan..
bubye..

Monday, September 13, 2010

eid 2010..ceritera di subuh hari

selamat hari raya
maaf zahir batin
kepada rakan2 semua rakan sepermainan berhadas(motip) rakan khayalan rakan seapungan rakan songsang rakan xsongsang rakan bengkok akan xbengkok kannnnnnnn


apa khabar semua nya...
motip nk ckp indon...


lame dh ni kan ak xhapdate belog2 ak ni..
bersawang sgt kan..
busy kan keje..
smpi xde mase hokeh nk hapdate belog ni tiap2 hari

gegeh la plak kan nk hapdate selaloo..
ekceli niat nk hapdate tuh adoo..
bukan non adoo..
tp tuh la nk hapdate de je segala mcm prob dtg
so simpan je la ceritera dlm kubur..grrrrrrrr

ape yg aku igt ni aku ceritera hokeh
cite pasal raya thn ni kan..
semacam je ase..
xsemeriah kowt mcm dolo2..
motip sdey xdpt duet raya kan
dh besarkah....
badan je besa umo kcik ni ha pak cik meon ngan mak cik temah ni..
motip kan xnk bg duet raye kt hakuh neh
gegeh mngadap cium tangan segala.
hanya senyuman sajork di berikan...
HAmPEH!!

n then d sbbkan sgt la buhsan dok d rumah sajork
maka keluar lah setan2 iblis dlm tubuh aku neh
katenye nk beronggeng kan
lepak2 sajork d dataran pahlawan..
tetapi sangat besh bile berjumpe rakan2 same kepala ngan aku..
ak rase sgt heavon...
time kaseh daun keladi kepada kwn2 baru ak hokeh

dan ttber ak sudah merindui korunk2...
ferdy ferragamore
ameer
fushi (ejaan salah kowt)
syaer
mady aka madihah dunia baru..hek2..

bilakah dpt bertemu kembali kannn...
lepak punye lepak
gegeh mendaki ke bukit st. paul pukul 330pagi
ko sanggup!!

aku sanggup..gegeh kami2 neh
sgt besh hokeh..

itew je la nk cite..
ti len kalo hapdate panas aku ceritera..

p/s : aku sgt xsabaw nk jumpe scandal ak dari singapore..sebulan aku berdiam diri di kala ramadhan..then setan2 sudah keluar merayau..hahaha..motip suruh aku carik bilik sewa..trang tang tang...katenyer hotel xsuke... grrrrrr.....

Friday, August 06, 2010

malang nya nasib aku..

dalam kesibukan praktikal ni..
aku cuba jugak mencari mase untuk tulis blog ni..
argh sekarang ni dpt 1 projek diesel..
dh mcm pekerja tetap plak..
tp xpe..time mcm ni la nk cari experience yg byk2..
yahooo...
walaupun kelam kabut ckit tp xpe..
ak sgt suka..yeay!

eh berbalik kpd nasib malang yg aku alami..
byk sgt la nasib malang ak ni..
sgt berterusan okey...
dulu kete rosak..
6rat kut repair + servis skali..
then baru2 ni lptop ak plak wat hal...
cip set plak rosak...
bnde ni dh dlm 5rat kut..
yg xbest nye ak keje mmg perlu pkai lptop..
nk repair takes 2-4weeks...
alamak ai..
so ak tangguh kn dl tuk anto repair tuh..
dh la dgn ak xdpt smbung scholar ak..
sakit nye la ati...

time praktikal lah yg byk sgt ajar ak erti sebenar kehidupan di alam maya ni...
sumtimes ak merenung nasib aku..
sumtimes ak menangis dengan nasib aku..
sumtimes ak sudah mengaku kalah..

AKU MEMANG TAK KUAT!
tp kwn2 jugak byk bg semangat kt aku..
trimas ya kwan2 sume...

kalau korg xde xtawu la cmne ak nk hadapi ni..
semoga segala yg aku alami ade hikmah d sebalik nya..
dan dgn dugaan ini lah yg byk ajar ak mcm mane nk harungi liku2 kehidupan aku....

Thursday, July 29, 2010

mari bermain games di FB



selamat pagi ye kwn sekalian alam di planet yang maya ini...
harini ak kureng sehat ckit...
d sebab kan oleh mengalami kesakitan + bengkak di bawah telinga..
aku jugak tidak tahu sama sekali...
apakah name sakit itew...
yang jelasin aku hanya makan ubat tahan
sakit+susut bengkak sajew..
itew pun ubat yang lame dl tok sakit yang lame..
ala nk p klinik pn cm rugi jek kn..
padahal ubat same je akan diorg bg..
tahan sakit la antibiotik la..
baek ak makan ubat yg aku dh ade ni..
sekarang x kire kena jimat cermat sgt hokeh..
rumah sewa xbayo lg..kang xpasal2 xcukup bajet plak ye..
ubat skrg ni mahal ye..

smlm juga hepi mood sebab elaun praktikal sudah dpt..
trus sajew lesap 82 hengget untuk kecantikan diri ye kwan2..
pelbagai produk di cubain ye..
huhu....
bukankah kecantikan itew hak milik setiap insan...
so dlm proses meMACHOkan + menCANTIKkan diri ini..
mane x nye CONVO bulan 10 ni ye..
tp bagaimanakah mahu kurengkan berat badan ni..
ALAMAK!ADUYAI!
sakit hati juge ye kadang2 pikiaq cara mahu kuruskan bdn ni ye..
memandangkan puasa x lame lg..
so harap2 la aku dpt menTABAHkan diri untuk kurengkan makan..
KALAU NAK JADI VEGE boleh x??


GILA kan nk jdi vege tetibe..ngeh ngeh

skrg ni memandang aku dh ckp tok N3 yang lepas
ak dlm job untuk buat JSA Petronas yg xsiap2 lagi tuh
d sebabkan oleh software LOTUS SMARTSUITE dh cm xklua lg..
ak gegehkan diri jugak tuk download from internet
tetibe klua warning IT WILL HARM YOU COMPUTER!
aku gegehkan jugak
redah je la..
nk xnk kena siapkan jugak ye..
dh la byk gile ye..
dalam 35files..
setiap files ade 3pages..
skunk ni baru siap skit je nye..
TTIIIDDDAAAKKK!

walaupun keBUSYan ttpi tetap maen games di FB secara gegeh jugak ye..
byk sgt games yg sgt best d FB...
I LOVE FB..
I CANT LIVE WITHOUT FB..
eh terOVER plak kn..
ni games yang aku tgh berusaha keras d FB...
nikmatin ya!
senang2 jadi la neiber aku tuk games MY EMPIRE..


CAFE WORLD..
SEKARANG LEVEL 75


XDE LEVEL GAMES NI..
MAEN SUKE2..
MMG BEST GAMES NI..
SAME CM KT MESIA DULU..
FAMILY CERIA


NK MAEN GAMES NI KENA PANTAS
TUNTAS
SUME2 LA..
TGH BERSAING NGAN MEMBER2 SEPRAKTIKAL YG LAEN..
HUHU..
GAMES NI BULEY MENINGKATKAN LAGI VOCAB ENGLISH ANDA YE!
SILE JOIN ..

Tuesday, July 27, 2010

kesah sepermainan



kawan2...
tahukah pakah itew sepermainan??
ha ha ha
tahu teman sepermainan..
kawan sepermainan..
tapi kalau cakap pasal permainan berhadas..
mesti semua taw kn...
isk2..sah2 la korang ni ..
korang ni ape..
hehe...

actually this week sekali lagi duduk di opis saje..
buat kerja2 yg di suruh SV ...
menaip pn ade...tolong diorg buat keje..
since last week aku dh tolong Kak Mawar aka Senior Engineer dekat sini..
skrg tgh sarat mengandung..
bpe bulan lg letupss la tue..
tp xpasti la bile kn..
ntah2 raye nnti...bes wooo..heh..
Kak Mawar ni sgt baek..
walaupun SV aku En Jep engineer kt cni..
tp yg sll bg job kt aku kak mawar ni la..
ak respect gile kat dia...
sgt power beb...skrg draw chemical plant tuh..


xde hal..fingertips je beb..
hopefully one day i will be like her..
last week jugak ak telah mnjadi penyambut telefon..


heh..
bukan pe kn las week aku tolong buat proposal tender..
then nk kena tawu harge barang2..
so tepon la sane sini ..
dlm cara mengasah bakat tuk membeli brg2 tuk plant...

this week pulok ...
smlm dpt keje tok buat JSA...
Job Safety Analysis untuk Petronas punyer plant...
kena lah install software Lotus from IBM...
gile lah kn..
IBM ni dh lame kut org xpkai lg..
tp kenapalah lotus ni petronas pkai lg..
secret sgt ke...adeh...
xpela jnji mahu eklas ye kawan2..

smlm plak skali lg pi tgk wayang...
sorcerer's apprentice...


SGt best hokeh cite itew...
5Stars diberikan...
bgs btol la diorg nye cite...
summer tahun ni byk gile cite best2...
i loike sgt2...

misi hari ni : cari rumah sewa...di manakah??arghhh

Sunday, July 25, 2010

sleep=sleepy+inception



happy sunday
semoga sehat belaka ye..
aku juga sehat ajew..
cume flu ni je la..
hampeh tol la..
sll gak flu ni..
nk mkn ubat...xmo la..
kang effect la plak kn sik mkn ubat je bile flu ni..

harini baru la dpt rest kt umah...
so ptg ni nk qada segala tido tok week ni..
sgt penat jugak la ye keje..
sape kat keje xpenat..
sgt penat...walaupun last week lepak opis siapkan proposal tok tender..
gegeh hokey tdo lewat tok siapkn calculation tok tender tuh...
harap2 betol la pe yg ak n membe ak buat..
kami ni budak br belaja..
kalo salah Jgn marah kami!
dh la tender tuh berjuta2...
rugi plak kn kalo xdpt..and jgn la de pape yg slh yg kami buat..
huhuhu...

sbb ape ak kate br dpt rest..
sbb sabtu pn kena keje..
agk la jeles kn bile tgk cmpany2 len yg bdk praktikal len sabtu xkeje pn..
jeles nye...
waaaaa....
tp xpe la...
redha sajew la ye...

smlm jugak penat2 tuh ngantok2 tuh gegeh tgk wyg kn..
maklum la hari len xleh tgk sgt..
tp kdg2 tgk jugak..
hahaha...

despicable me sgt best..

part2 last tuh aku siap nangis lg..
waaaa..
sdey siot part last tuh...cite cartoon pn leh nangis kn..
heh..


watak ni sgt comel...klaka gile...heh
5stars

then smlm plak br lpas tgk inception...


uh la cite dye ye..
best cite ni...
tp lame bagak..
ak siap trtdo jap..
bkn sbb buhsan..
tp sbb ak ngantok gile dh..
dh la sjuk je..
mmg bes tok tdo jap tgh2 cite...
cite ni mmg payah nk phm pun...
berkisar psl cobb ni cube masuk 3 stage of dreams...
agk kepeningan ye!
sila nonton dan kaji sndri how the director mengolah cite ni..
pe2 pun 4.5stars ak bg...
0.5 lg sbb payah nk phm cite ni..
tp last2 cobb ni mimpi le jugak...

same jek mcm cite repomen..


disebabkan ak mmg sgt minat ngan jude law..
so sape2 je artis ak minat...
ak mmg akan tgk cite dye..
xkesah la xdpt perhatian pn..
ade ak kesah..
hahaha
3stars saje..

sampai sini dulu ye..
aku mahu berehat dulu..
ptg kang mau swimming pule..
bye bye..
take yaw..

Wednesday, July 21, 2010

gosip+celcom+petronas+kucing+malang!!



di mulakan hari rabu ini dengan nonton gosip dari seberang..
RCTI dan SCTV menemani aku di pagi hari..
sangat best..tp dh dua hari gosip pasal KD ngan ATHA n RAUL xabes2..

sangkaan aku selama ni KD sgt baek n kurang gosip cm CT
ternyata salah..
sanggupkah KD tergamak buat cmtuh...
aku pun xpasti la..
yg pasti kesahihan gosip cmtuh selalunye betol..
dasat tol la..

hari ni keje ak ialah mencari barang untuk petronas punyer project..

mcm kena cari..
pump la flow meter la..
aiseh..
payah kut...
jumpe tuh mmg jumpe..
tp price x letak..
HAMPEH je..
pening siot nk cari..
lantak la ape yg pnting jnji ade jugak dpt ckit2 brg2 yg nk pkai..

tgh hari td korban ckit lunch time p celcom center..


maklumlah sjk dok umah sewa kt JB ni..
duet dh mcm air bkn air lg tp cm gas...
sbb tuh ak tukar plan rm68 to rm50 for student..
kang xpasal2 je melimpah ruah bil aku..
dengan bil hfon lg...
matilah kn...jimat ckit ni..
lbey teruk dr tuh...
tp ak sgt bernasib malang sejak dok JB ni..
xtawu la nape..

smlm plak pas blk keje dh smpi condo aku..
ade la sekor kucing ni..

mmg suke folo org..
men lari2 la..BAJET COMEL and ak suke la..
hahaha..
ikot ak smpi nk msuk lif..
ak pn lari la lari n BANNNGGG! beg laptop ak terlanggar dinding batu condo ak..
kompem la ni laptop ak de sumting ni..
smpi umah je ak trus bukak lptop tgk de pape x ...
WAAAAAA...
sadis nye..tgk2 screen ak dh len mcm...
liquid dlm nye lari2 la...
pas2 ak tekan kt screen tuh...
dusshhhh teng teng teng dh elok ckit...
yeah...
sumpah ak mmg sgt tertekan dh screen dh jd cmtuh...
ak pk sjak ak dtg JB ni malang je...
ape lah nasib ak kn...
sob sob....

aku hrap pasni aku akan lbey bernasib baek!

Tuesday, July 20, 2010

pecah kepala>>kerja VS study



hola rakan setauliah rakan seronggeng rakan seblog rakan FB rakan FS(wujud lg ke) rakan sematrik rakan songsang(oppssss) rakan sepermainan rakan kawan teman dan sebagainya..

ya udah lama aku tidak menulis blog..
rindu juga ya ..
tapi itew la..sejak praktikal ni..
BZ je memanjang...
mmg penat keje ni..
skrg br ak tawu yg keje ni mmg kurang best daripada study..
ptt la rmai senior2 ak ckp yg keje ni xbest..
stdy lg best...
even stdy ni pecah pale jugak tp keje ni lg la pecah pale..


keje ni pressure gak..sbb ade BOS..
kalo stdy ni relex jek..
xde BOS pn..kite BOS kite la kuli..
nk buat boleh xnk buat pn boleh...
tp kalo keje ni mmg kena buat la..
kalo x mmg nahas la kn kena maki ngan BOS..
even BOS baek skali pn..
tp ttp takot ngan BOS...
silap date mmg kena pangkah n trus kena buang..
even ak skrg tgh praktikal lg pn..
tp praktikal ni pn dh mcm keje dh ...
lom permenant lg br temporary jew..

harini cabaran bermula..
bukan baru bermula..


tp dh 6 weeks pn berpraktikal ni
mmg byk aku blaja..
tok jd engineer yg bagus..
nk xnk ak kena terima la..
sbb ni jalan yg dh pilih
DONT GIVE UP!
kire nye skrg ni aku tgh struggling buat proposal tok dapatkan tender
TENDER yg bernilai ratusan ribu..
can u imagine that.
aku telah di minta oleh senior engineer
untuk menolong dye buat proposal ni
if sukses aku sgt happy
dan berharap sgt aku dpt buat dgn bagus dengan bantuan rakanku
kami same2 struggling buat semua ni
dari calculation hinggalah write up proposal
itew la cabaran yg akan d lalui
bile dpt abes praktikal nnti
at least lepas ni ak x kekok lg
kalo BOS suruh aku buat bende cmni.

rakan2 praktikal laen..
good luck ye..
mmg sume menghitung hari tok abes kn praktikal ni..
lebey kurang lg 18weeks lg..
lame tuh..heh..
tp xpe gain new experience.
take care yaw..
mau sambung kerja kerja kerja...
arghhhh!!

Monday, July 12, 2010

B-day vs Praktikal

sawang2...pergilah engkau..
aku seru namamu pergilah ke tempat laen...


lame plak kn xhapdate belog aku ni..
selama praktikal yg dh masuk week ke-5 ni...
sgtlah bz...
abes keje je pnat sudah...
tp kol 6 WAJIB pi SWIMMING...

tp selama seminngu yg lpas aku berada d teluk ramunia...

nun jaoh d selatan tanah air menghadap singapore...
d sebabkan byk sgt projek yg company aku ni hamek..
so bdk2 praktikal yg kt cmpany pun d arahkan ke sane hokeh..
tersgt penat hokeh keje d c2..
beselah kn time2 praktikal ni la yg kena jd kuli bagai..
even blaja engineering pn kena bertukang segala..
kotor2 toksah ckp la..
sgt2 kotor..
smpi coverall ak tuh pn pakai je selama 1 week without CHANGE IT!
smpi boxer n baju pn malas nk tukar2 dh...

melets la kn pkai bj n sua yg same for several days...


inilah umrah hidop d alam praktikal ni..
tp ak sgt proud ngan diri aku sbb dpt lalui semua ni...
kalo lah mak bapak ak tahu ape yg ak lalui ni pasti diorg rase sebak+happy
n xsangke ank2 dye ni dh besar n boleh wat bnde2 cmni..
sbb kalo ak duk umah ak sgt la mls nk wat keje...

d sbbkan B-day aku 7 JULY yg lalu..
time 7 JULY tuh la yg datuk2 n tengku melawat projek kt teluk ramunia tuh...
hari tuh jugak lah sgt pnat...
trmasuk ade beberapa perkara yg x spttnye happen tlah terjadi...
so mmg kelams kabuts skit la...
tp dpt jugak la puaskan hati sume org...
mmg sgt penat...

aku jugak sgt enjoy selama 4 weeks nk msuk 5 weeks ak praktikal ni...
best experience ever...

c u next time...
muaaahhhh

Sunday, July 04, 2010

permulaan baru

hola guys ...
kabare...
harap2 kalian sume waras lg ye..
ak d sini mcm dh xbrape nk waras sgt la..
lame kn ak x hapdate blog ak ni...
waaaa....rindu sgt2..
so skrg ni dpt jugk ak updte blog ak ni.

skrg ni ak telah alami PERMULAAN HIDUP BARU..
kire aku ialah IWAN YANG BARU...
skrg ni name pn nk tukar ye.
xnk dhpkai name2 tipu lg..
pkai name betol kn best..
heh.so skrg korg leh pangil aku IWAN..
bkn sbb ttber je ye tukar..
sbb name IWAN ni mmg ak dh pkai dr ak kcik lg...

ak skrg berada d kota metropolitan JB...
byk yg korg terMISS paal aku selama 2 weeks ni..
2 weeks ni la yg byk mengajar ak pasal LIFE kt dunia ni..
byk sgt DUGAAN...
byk sgt RAGAM MANUSIA..
byk sgt KERENAH...
byk sgt BENDA BARU..

sume itew adalah LIFE!

berbalik kt 2 weeks yg lalu..
ak berada d MELAKA..
tmpt asal usul ku..
d sbb kan bberape prob yg ak hadapi time ak berPRAKTIKAL kt sane..
ak pn wat decision tok berPINDAH/tukar la ye..

so grateful sbb finally doaku dimakbulkan..
dpt juga ak tukar tmpt praktikal..
skrg ak berPRAKTIKAL d PRIMA SIERRA CHEMICALS sdn bhd,taman universiti,JB,malaysiaku terchenta..

so far life 2 weeks ak mmg ok la..
wlaupun mmg pnat ye bekerja..
impian tok jd bos tetap ade..sng ckit..
leh suketi je nk dtg ke x keje..
skrg ni mmg payah la nk wat cmtuh...
ang xpasal2 je kang..
kalo wat cmtuh ade ak fail subjek ni..
lg la geram kn..
so ak just wat bile waktu rhat lame2 ckit..
tu je la..
kalo kt kilang tuh xde keje leh la blk awl 30min ye..

skrg ni hidop ak d JB ni kire ok je..
nk kate best mmg best...
sbb sume ade kt JB ni...
makan pn sodap2 especeli kt taman U tuh..

yg buat ak tensen ckit sbb XDPT UMAH SEWA lg ni...
payah siot nk cr umah sewa kt SKUDAI ni...
dh abes sume taman ak round...
arghh tidak...

ak hrp sape2 yg dok JB ni..
leh la tlg ak cr kan umah sewa ye..
area2 skudai or taman U...

p/s : berat badan bertambah...tidakkkk!!

Tuesday, June 15, 2010

practical day..si much bored

hola guys...
so skrg ni aku tgh mengalami mood yg xtentu hala..
skrg ni nga dlm proses akhir tok terima ijazah kejuruteraan kimia..
means aku kena la habeskan 6 bulan practical d company..
tp malangnye..

indah khabar dari rupa..
waaaa...sadis tol a..

!ST DAY..

1st day ak dtg sgt terkezut ttber anjing company tuh yg sambut aku..
bapak dye..
siyes kezut gile aku..walawei..bio betul ni..
kalo ade anjing cmne ak nk msuk ni..
mau dye kejo ak ni kang,,
seb bek la mat bangla tuh halau dye msk kandang..
msk je gudang kilang tuh..
waaah xbes nye tmpt dye..
sgt2...ak d berikan kad tok d punch..
tumbuk ke..hahaha...punch je la..
mane2 la..
then smgt la nk mula kn kerja..
dpt la task 1 review company and trial report..
after that kena wat graf segala pasal report tuh..
siap sepenuhnya b4 blk kol 530ptg..
dpt kenal sorg mamat designer n br msk keje jugak on that day ak dtg..
so ade jugak la kwn..
and mat bangla 3org..xtego pn xpe..haha..
pastuh habis kn mase maen game d computer..

2ND DAY

sgt2 buhsan hokeh arini..
sbb SV practical aku xdtg keje..
so ak dok melolong je selama 8jam!!
leh korg bayangkn x..
8jam weh..ak xde wat keje ape2..
men BB aku..seb bek la ak pkai BB kalo xde mau cm sial ak..
ak dh melalak dh..
YM membe2 len..
nyatakan hasrat mahu berundur n cr tmpt LI lean..
tp bile ak blk bpk ak bg smgt saba je la..
xde project lg tuh..
tgu la dl...
tp time tuh ak dh kol SV UNIVERSITI ak ckp nk tukar tmpt LI ..
dye kate betol ke ni xde keje kt cmpany kamu tuh..
btol la en dh la cmpany tuh xsmpi 10 org pn..
tp arini ade mamat welding msk 2 org and wiring tuh lawak la..
seb bek dye ade..
tp ak dok dlm opis..dye lua..
so xleh sembang sgt..kalo dye dlm opis mau kecoh..hoho..
tp ak men game je la..
skrg ak sgt OTAI SOLITARE HEARTS n segala games basic dlm computer..
hahaha...

so hopefully 3rd day ak dpt keje n xbuhsan...
kalo x siyesly mmg ak nk tuka tmpt LI..

Friday, June 11, 2010

250th

tahniah congrats
yeay!
finally berjaya gak dapat wat entry
ke-250 ni ha..

anibeseri neh..
kite ptt raikan..
sape2 yg rase nk aku belanje tuh dtg la melaka..
kompem aku belanja nye..
MARI MARI MARI..

sempena anibeseri ni..
xde la smpi nk wat majlis cukur jambul ke cukur rambut ke cukur ketiak ke knnnn...
hahaha..

xde wat pape pun..
simpan duet tuh kn elok..huhu..
aku igt nk wat grand skit besday ak next month..
yeah!
sesape yg terasa nk ak blnje lg dtg umah aku..
hohoho..
LETS GO PARTY!yeah..

badan ak ni terasa sgt2 sakit2 lenguh2..
ni p gym punye pasal la ni..
1 body sakit..
tp xpe..
nk body chantek knnnn..
haruslah terseksa ye x..
ngeh3..

sekarang byk sgt MUSIM..
smpi padat jadual harian ku..
dengan WORLD CUP nye la..
SUKMA nyer la..
KEJE nye la..
GYM nye la..
BOWLING nye a..

wah padat sgt hokehhh...
yg pasti berat badan pasti turun hokeh...
hehe..

skrg ni dlm proses mngecil saiz bdn mane2 yg ptt..
yg xptt xyah la kecik kn ye..
seksa plak knnnn...haha..

ngarut2 plak ak ni jumaat ni..
kruh3..

dengan itew aku akhiri dgn SALAM JUMAAT..

p/s : yg lelaki tuh jgn lupe p solat..*merujuk kpd dri sndri juge..hehe

Thursday, June 10, 2010

aku x heran ko nk remove aku dari FB kaw..

hellloooooo to the page..
lama udah x hapdate belog aku ni..
lotih and takdo maso la skrg ni..
lom kojo laie..kang dh kojo next week
aku hapdate tiap2 hari..

well FB ni ak pling suke sbb leh REMOVE/BLOCK org..
sbb ak penah buat and org wat kt aku..haha..
JAHAT KE??sampai nk block aku..wakakakak..

well untuk mule2 ak yg kena block sbb utama ak sll kaco dye and sll send chat kt dye time dye tgh busy..
eh halooo..kalo ekaw busy xyah la layan or ckp la ko busy..
ni dan2 je ko block aku kn..
FUKIMAKZZ tol ko noks..

pas2 mulai saat itew aku pn block la org..
haha..
motip sbb takot rahsie terbongkar..haha..
itew motip utama aku ye..
bahaye doe...
kang xpasal2 kaum kerabat family tawu..
MAMPOS den..

lepas tuh arini aku plak kena remove plak..
ewah2..tp aku suke sbb BDK PSYCHO ni remove aku..
cm hilang bebanan aku..
haha..
dye ni bukan ape..
cm sial gak pas ak dh lame kenal dye ni..
mule2 kenal ok jek ..
behave bagai..
lame2 tawu dh die ni cmno..
smpi kwn2 ak yg len syak wasangka kt aku ..
diorg igt ak n C PSYCHO ni BFF hokeh..
penat ak cr jalan cmno nk gtaw diorg2 ni..
dh la masing2 shh nk kontek thru FB pn cm x di layan kn..
ak SMS lg la sepatah harem pn xreply..

last2 ak dpt jalan gtaw bnde ni kt org yg ak leh caye n dye tulun aku..
and so skrg settle dh sumo..
HAPPY la kn..
elok2 aku xde wt pape n diorg syak len plak..
skrg sgt HAPPY sbb C PSYCHO ni dh remove aku..
so xde la nk kontek/SMS/chatting ngan aku lg..
eh aku lupo plak YM..
aku xremove dye lg..
harus buat ni..


hokeh la ye..sini yo lah aku titip kn segala luahan aku..
jumpe d lain hari..
chiow..

Friday, June 04, 2010

its on bitch:war between fasha sanda and nora danish


Selepas Nora Danish menulis di’ Twitter yang beliau mahukan Fasha Sandha berhenti berpura-pura & meminta maaf atas kesilapan beliau, Fasha Sandha menyerang balas tanpa menunggu.

Ini yang Fasha Sandha tulis sebagai kata balas buat Nora Danish.

It might surprise you.

Me.. ‘ hypocrite’?? Tell me about yourself. R u perfect? I believe you’re not. So who r u to judge people huh? U went party n drunk, u showed finger fuck to me at mamak stall for no reason.

So r u a nice lady? R u an idol? Btw, tq for callin me ugly devil. U r still beautiful to my eyes. End.

x pernah tahu yang Nora Danish pernah tunjuk isyarat lucah buat Fasha Sandha sebab yeah, Fasha Sandha mungkin tidak mahu hebohkan.

sekrg cm best je kn nk tggu serangan balas nora danish pulok..yihaaa...

Tiga entri berturut-turut tentang Nora Danish, ini satu trend yang tidak sihat. Heh!

makin mnjadi2 la war diorg ni kn..ntah mane 1 yg betol..


berita ini di sampaikn oleh blogger wan sheva..

YANG EFISIEN RETRO dan KOOL


Thursday, June 03, 2010

penipuan keji SAFWAN HUSAINI!!

hola bloggers..
nmpk nye kali ni entry aku berbaur mahu hentam org hokeh..
sungguh xsangke la perangai ko cmni..
ak pelik nape ko wat cmni ek..
y?y?y?
nk raih simpati or perhatian org ke..
alahai ko nk sgt simpati..
masuk BERSAMAMU tv3 tuh..
ko nk perhatian org..
ak ase ko dh dpt rmai perhatian org kn..
SUARA ko sedap kn..
ko leh nyanyi akustik kn..
nk perhatian org..
nah ko try ujibakat AF ke MENTOR ke..
xpn ko msk AKADEMI AL-QURAN..
bg panas sikit..
dulu jnji mnis kn ko bg kt ko..
siap ak leh titiskn air mate plak..
seb bek la bnde ni xp jaoh kn..
tq to my cousin yg sedar kn aku..
ko ni manusia ke binatang..
ak ase la sume blogger dh kenal ko cmne..
tp ak pelik ko buat xtawu je kn..

ak still tertanye2 siapa ko??
ade org ckp kt aku..
dye nk sgt cari ko smpi lubang cacing..
betulkah ko ni wujud..
atau sekadar di alam maya..

kepada rakan2 blogger yg blom tahu kesah sebenar SAFWAN HUSAINI ni..
harap korg sedar dr lamunan korg..
PENIPU BANGSAT ni..
agk2 la..menyirap la ku..

kalo korg nk taw kesah2 lanjut pasal budak ni..
ak bg korg link blogger2 len..
yg dh tulis pasal mamat gile/psycho/bangang ni..

http://hanspunyablog.blogspot.com/2010/06/apa-yang-blogger-penipu-si-safwan.html

http://anuarkamaruddin.blogspot.com/2010/06/pembongkaran-eksklusif-cinta.html

korg siasat la pas2 korg renung2kn la..
bg a tawu semua org yg dh terpedaya ngan bdk ni..
macam harem jek..

Wednesday, June 02, 2010


forza azurri..
wah tetiber kn..
makne nyer demam world cup dh smpi dh ni..
peminat2 bola pasti nntikan world cup ni..
and bg diri aku sndri ak mmg xsabau nk tgu..
sbb tuh la yg ttber je kn forza azzurri...
aku peminat italy..



tp lepas tgk final squad 23-men italy..
malangnye cm xleh blah je..
bkn ape..
still harap kn kuda2 tua jugak nk men..
at least bg la pendedahan kt player2 muda..
br la betol..
wah cm aku ni power je kn pasal coaching..
myb betol la kut lippi nye idea tuh..
hehe..
ape2 pun forza azzurri..

ha ni lg 1 nk cite..
sekian kali nye ak p gym skrg ni..



layan kn aje..
bkn pe..nk kurus n tough ckit nye pasal kn..
so far skrg bgs bangat..
hilang la 3kg ak bile 4kali p gym + diet hokeh..
igt nk msk biggest loser..
tp kompem xdpt..hahaha..
berat pn xsmpi 80kg..
yosh!!

weekend lepas plak..
heppi la jugak sbb dpt kua ngan cousin2 aku..
dr kol 3pm to 2am..
lame gilos..
wah xsangke aku..
tp wan xkesah..hehe..
xtiviti yg dilakukan adalah seperti berikut :
karok + lawat uncle/auntie + bowling..




3bende ni je kitorg wat..



tp lame gile kn..
ha ha ha..
aku pn layan kn aje..
mklumla bkn sll dpt kumpul cousin2 ni ...
time raya je la br leh..tuh pn ssh nk kua hangout ni sume ye x..
hehe..
so layan kn aje lah pic2 ni...

Wednesday, May 26, 2010

Respect VS Lembu bukan RSVP





Tapi di dalam realiti belum pasti
Ku pinta kau répondez s’il vous plaît
Jangan biar ku fikir ku bertepuk sebelah tangan
...
Ku rayu kau répondez s’il vous plaît
Agar dapat berakhir angan yang mengganggu fikiran


video

Saksikan la yer..
nk share ngan korg lagu2 bdk2 AF8 ni..
best2 yok..
hoho..
puas ak mendonlod bagai
dapat jugak sume..
so wat pahala la share ngan korg2..
huhu..

ade lagi 1 news yg sememangnya gile tok ak share ngan korunk2..
mmg ngeri 1st time ak tgk..[motip..ttber ase eeuuwww]..



tgk lah pic kt ats..
seorg matador d tusuk oleh tanduk lembu itew..
sampai trtusuk d bawah dagu dye keluo kt molot..[ni bkn comolot ni]..
mmg ngeri abes..
tp ape2 pun matador tuh selamat n nga terime rawatan..
huhu..yosh kn..

lepas tuh ak share 1 bnde ni jugak..
yey my idol [david beckham]..
sgt respect sama dye..
ak sgt suke dye[motip la nk suke dye kn]..
haha..
ak suke style dye sonang cite ak suke sume yg ade kt dye[ttiber..]..


pic ats becks nga visit a camp kt afghanistan sambil try2 weapon askar british kt sane..
xtawu la plak kn the main purpose dye dtg sane..
tok entertain ke o sapot askar british ke kn..
apepun cmni la kalo dh jd org berpengaruh...
hehe..
KEMPUNAN nk tgk becks kt WORLD CUP..
arghh...
bile lg leh tgk dye men bola[ooppss]...ha ha ha..




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...